Εκλογές στην Τουρκία: Βίντεο μαρτυρούν προσπάθεια νοθείας

24/06/18 • 18:56 | UPD 24/06/18 • 18:56

Αρκετά είναι τα περιστατικά νοθείας υπέρ του Ερντογάν στις εκλογές στην Τουρκία γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους της αντιπολίτευσης

Αρκετά είναι τα περιστατικά νοθείας υπέρ του κόμματος Ερντογάν στις εκλογές στην Τουρκία γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους της αντιπολίτευσης ότι το σκηνικό του περσινού δημοψηφίσματος θα επαναλαμβανόταν.

Ήδη κυκλοφορεί πληθώρα βίντεο σε MME και social media στην Τουρκία όπου έχουν καταγραφεί πολίτες, αλλά ακόμα και δημόσιοι λειτουργοί να επιχειρούν να ρίξουν στις κάλπες προσημειωμένα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κύριος υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις τουρκικές προεδρικές εκλογές Μουχαρέμ Ιντζέ δήλωσε νωρίτερα ότι οι Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να προστατεύσουν τις κάλπες από ενδεχόμενη νοθεία εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας μετά τη λήξη της ψηφοφορίας στις 5 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο Ιντζέ δήλωσε επίσης πως τα μέλη της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας πρέπει «να κάνουν σωστά τη δουλειά τους». Πρόσθεσε πως δεν έχει αμφιβολία ότι τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι «πολύ καλά».