Επανενώθηκαν με τους γονείς τους 522 παιδιά στις ΗΠΑ

24/06/18 • 09:11 | UPD 24/06/18 • 09:11

522 παιδιά, μετά το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου για την επανασύνδεση των οικογενειών επανενώθηκαν στις ΗΠΑ.

Στην αγκαλιά των γονιών τους, από τους οποίους είχαν χωριστεί, με την εφαρμογή της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ για τη «μηδενική ανοχή» στη μετανάστευση, βρίσκονται και πάλι 522 παιδιά, μετά το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου για την επανασύνδεση των οικογενειών.

Η αμερικανική κυβέρνηση προγραμματίζει την επανασύνδεση άλλων 16 παιδιών με τους γονείς τους τις επόμενες 24 ώρες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα ωστόσο με το υπουργείο, κάποια παιδιά, που χωρίστηκε από τους γονείς τους για άλλους λόγους που δεν αφορούν την πολιτική της μηδενικής ανοχής, δεν θα επανασυνδεθούν με τους γονείς τους. Μεταξύ αυτών είναι κάποια παιδιά των οποίων δεν επιβεβαιώνεται η οικογενειακή σχέση με κάποιους ενήλικες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Τετάρτη εκτελεστικό διάταγμα για τον τερματισμό της πολιτικής του του χωρισμού των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους στην μεθόριο μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν εντός και εκτός των ΗΠΑ οι φωτογραφίες παιδιών μέσα σε κλουβιά.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) στεγάζει 2.053 ανήλικους που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους σε εγκαταστάσεις που χρηματοδοτεί «και εργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να υπάρξει επικοινωνία και να επιτευχθεί η επανασύνδεση κάθε ανήλικου με και κάθε γονέα ή κηδεμόνα μέσω μιας καλά εδραιωμένης διαδικασίας επανένωσης».

Τώρα το 17% των ανήλικων που διαμένουν σε εγκαταστάσεις που χρηματοδοτούνται από το HHS μεταφέρθηκε εκεί στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ το υπόλοιπο 83% έφτασε στις ΗΠΑ χωρίς κάποιον γονέα ή κηδεμόνα, σύμφωνα με το υπουργείο.