Θρήνος για τον θάνατο της Κoko, του γορίλα που επικοινωνούσε με νοηματική γλώσσα [βίντεο]

21/06/18 • 18:56 | UPD 21/06/18 • 18:56

Η Koko, ο γορίλας που μπορούσε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας την νοηματική, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 46 ετών.

Η Koko, ο γορίλας που μπορούσε να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας την νοηματική, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 46 ετών, σύμφωνα με δημοσίευση από το Gorilla Foundation. 

Η Κόκο πέθανε στον ύπνο της σε ηλικία 46 ετών, όπως έγινε γνωστό. Στη διάρκεια της ζωής της εμφανίστηκε πολλές φορές σε ντοκιμαντέρ, ενώ κόσμησε δύο φορές το εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic, to 1978 και το 1985. Ήταν επίσης γνωστή για την ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με τις γάτες.

Εκπρόσωπος του Gorilla Foundation δήλωσε: «Η Κόκο άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων ως πρέσβειρα για όλους τους γορίλες και ένα είδωλο για την επικοινωνία και την ενσυναίσθηση μεταξύ ειδών. Αγαπήθηκε πολύ και θα μας λείψει βαθιά».

Η Koko, που γεννήθηκε το 1971 σε ζωολογικό κήπο του SanFrancisco, άρχισε να μαθαίνει νοηματική από μικρή ηλικία και, στο τέλος της ζωής της, καταλάβαινε περίπου 2.000 λέξεις και στα αγγλικά. Από το 1974, διέμενε στο Stanfordόπου ερευνητές καθίδρυσαν το The Gorilla Foundation, μία μη-κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την προστασία των υπέροχων αυτών ζώων. Μετά από λίγο καιρό, η ΜΚΟ και η Koko μετέφεραν την έδρα τους στα βουνά της Santa Cruz, επίσης στην Καλιφόρνια.