ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

Το κλάμα ενός παιδιού έχει «στριμώξει» τον Τραμπ για την πολιτική στους μετανάστες

19/06/18 • 15:36 | UPD 19/06/18 • 15:36

Κατακραυγή εντός κι εκτός ΗΠΑ έχει προκαλέσει η περιβόητη πολιτική «μηδενικής ανοχής» της διοίκησης Τραμπ στους μετανάστες.

Κατακραυγή εντός κι εκτός ΗΠΑ έχει προκαλέσει η περιβόητη πολιτική «μηδενικής ανοχής» της διοίκησης Τραμπ.

Βάσει αυτής οι ενήλικοι που συλλαμβάνονται να περνούν παράνομα τα σύνορα, παραπέμπονται σε δίκη, προτού εξεταστεί η υπόθεσή τους kαι χωρίζονται από τα παιδιά τους που μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης.

Τους τελευταίους μήνες, πάνω από 2.000 παιδιά έχουν χωριστεί βίαια από τους γονείς τους, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση των πολιτών, οργανισμών και των εν ζωή Πρώτων Κυριών, μεταξύ αυτών και της Μελάνια Τραμπ, η οποία μέσω της εκπροσώπου της «σφάζει με το βαμβάκι» το σύζυγό της.

Η φωτογραφία του βραβευμένου Τζον Μουρ του Getty Images με τη δίχρονη που κλαίει έκανε το γύρο του κόσμου, εντείνοντας το κύμα διαμαρτυρίας και την πίεση προς την κυβέρνηση.

Προβεβλημένα στελέχη τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς απαιτούν από την κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική αυτή, ενώ παράλληλα το αίτημα στηρίζουν τόσο η Πρώτη Κυρία της χώρας, Μελάνια Τραμπ, με δήλωση που έκανε μέσω εκπροσώπου της, όσο και η πρώην Πρώτη Κυρία της χώρας, Λόρα Μπους, με σχετικό άρθρο της στην «Washington Post».

Οι εικόνες μάλιστα από τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτά τα κέντρα φιλοξενίας και τα οποία έχουν μεταδώσει τα Μέσα Ενημέρωσης τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν ευαισθητοποιήσει την αμερικανική κοινή γνώμη και έχουν φέρει την κυβέρνηση σε θέση άμυνας.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε άμεση αναφορά στο όλο πρόβλημα την Κυριακή, αλλά με ανάρτησή του στο τουίτερ αρκέστηκε να πει ότι «οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να συνεργαστούν με τους Ρεπουμπλικανούς στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων».

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, ωστόσο, Μελάνια Τραμπ δήλωσε ότι «απεχθάνεται» να βλέπει τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους, παράτυπους μετανάστες, απευθύνοντας έκκληση, στην ίδια γραμμή με τον Αμερικανό Πρόεδρο, να επιτευχθεί μια δικομματική συμφωνία στο Κογκρέσο, για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση.