Ο γηραιότερος ουρακουτάγκος της Σουμάτρα πέθανε στην Αυστραλία

19/06/18 • 10:17 | UPD 20/07/18 • 16:33

Newsroom eleftherostypos.gr

Πέθανε σε ζωολογικό κήπο στην Αυστραλία ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρα σε ηλικία 62 ετών, αφήνοντας πίσω του 54 απογόνους.

Πέθανε σε ζωολογικό κήπο στην Αυστραλία ο γηραιότερος ουρακοτάγκος της Σουμάτρα σε ηλικία 62 ετών, αφήνοντας πίσω του 54 απογόνους.

Η Πουάν, που περιγράφεται ως η «ηλικιωμένη κυρία» του ζωολογικού κήπου του Περθ, υποβλήθηκε σε ευθανασία τη Δευτέρα λόγω επιπλοκών σχετιζόμενων με το προχωρημένο της ηλικίας της.

Ήταν στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας από το 1968 και αναγνωρίστηκε επισήμως το 2016 από το Guinness World Records, ως το το γηραιότερο ζώο του είδους της.

Οι ουρακουτάγκοι από τη Σουμάτρα, που είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, σπάνια φτάνουν στην ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου του Περθ.

Πιστεύεται ότι γεννήθηκε σε μια ζούγκλα της Σουμάτρα στην Ινδονησία το 1956 και άφησε μια «απίστευτη κληρονομιά» 11 παιδιών και συνολικά 54 απογόνων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού.

«Έκανε τόσο πολλά για την αποικία στο ζωολογικό κήπο του Περθ και την επιβίωση του γένους της», δήλωσε ο επιβλέπων του ζωολογικού κήπου Χόλι Τόμπσον.

Συμπλήρωσε ότι κάποιοι από τους απογόνους της Πουάν απελευθερώθηκαν πίσω στη φύση στη Σουμάτρα.

«Με τα χρόνια οι βλεφαρίδες της Πουάν είχαν γίνει γκρι, το περπάτημά της είχε επιβραδυνθεί και το μυαλό της είχε αρχίσει να χάνεται. Αλλά παρέμενε μητέρα και η ήσυχη και αξιοπρεπή κυρία που ήταν πάντα», έγραψε η Mαρτίνα Χαρτ που είχε υπό την προστασία της την Πουάν στο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη WWF, υπάρχουν μόνο 14.600 ουραταντάγκοι της Σουμάτρα.