ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

«Βόμβα» Τραμπ με δασμούς 50 δισ. δολάρια στην Κίνα

15/06/18 • 15:26 | UPD 15/06/18 • 15:33

Δασμούς ύψους 50 δισ. δολαρίων επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ, στην Κίνα για τα προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ.

Δασμούς ύψους 50 δισ. δολαρίων επιβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ, στην Κίνα για τα προϊόντα που εισάγουν οι ΗΠΑ.

Ο κατάλογος θα περιέχει 800 κατηγορίες προϊόντων, από 1.300 που συμπεριλάμβανε ο προηγούμενος, σύμφωνα με ένα δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης και μια πηγή προσκείμενη στην αμερικανική βιομηχανία ενήμερη για το περιεχόμενό του. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τραμπ δεν πιστεύει ότι η επιρροή του Πεκίνου στη Βόρεια Κορέα είναι επαρκής λόγος για να χαλαρώσει την πίεση που ασκεί στην Κίνα στις συνομιλίες των δύο κρατών για το εμπόριο, αφού η κυβέρνησή του έχει εξασφαλίσει πλέον απευθείας επικοινωνία με την Πιονγκγιάνγκ, εξήγησε η πρώτη κυβερνητική πηγή.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν τάχθηκε εναντίον της επιβολής των δασμών σε μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο αλλά η άποψή του δεν αναμενόταν να επικρατήσει τελικά, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρος μετά τη συνάντησή του με Κινέζους αξιωματούχους στο Πεκίνο μετέφερε στον Λευκό Οίκο την κινεζική πρόταση να αγοραστούν επιπλέον αμερικανικά προϊόντα ύψους 70 δισεκ. δολαρίων από την Κίνα για να μειωθεί το αμερικανικό έλλειμμα στο ισοζύγιο των διμερών τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Τραμπ, διευκρίνισαν πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Copy link
Powered by Social Snap