Φυλάκιση έως δύο έτη για όσους βιντεοσκοπούν κάτω από φούστες γυναικών στη Βρετανία

15/06/18 • 12:12 | UPD 15/06/18 • 12:33

Βαρύτατες συνέπειες προβλέπουν οι αλλαγές στη νομοθεσία στη Βρετανία για διεστραμμένη πράξη της βιντεοσκόπησης κάτω από φούστες γυναικών.

Βαρύτατες συνέπειες προβλέπουν οι αλλαγές στη  νομοθεσία στη Βρετανία για όσους επιδίδονται στη διεστραμμένη πράξη της βιντεοσκόπησης κάτω από φούστες γυναικών.

Αντιμέτωποι με φυλάκιση έως και δύο χρόνων βρίσκονται πλέον όσοι επιχειρούν να βιντεοσκοπήσουν γυναίκες κάτω από φούστες ή φουστάνια σε δημόσιους χώρους στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη νέα βρετανική νομοθεσία, το «upskirting» – όπως ονομάζεται στο εξωτερικό η παράνομη πρακτική – θα έχει ως συνέπεια ο δράστης, εφόσον βρεθεί ένοχος, να ενταχθεί στο αρχείο των καταδικασμένων για σεξουαλικά αδικήματα.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail, τα κρούσματα upskirting έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με την εξάπλωση των κινητών τηλεφώνων και την ανάπτυξη τεχνολογίας που επιτρέπει την καταγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας αθόρυβα, έξυπνα και γρήγορα. Τα μέρη που φαίνονται να προτιμούν οι «σάτυροι» στη Βρετανία (και όχι μόνο) είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι χώροι συναυλιών και τα εμπορικά καταστήματα με πολύ κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα στη Βρετανία, πολλά άτομα που επιδίδονταν στη συγκεκριμένη πρακτική τη «γλίτωναν» αφού δεν υπήρχε συγκεκριμένο αδίκημα στη νομοθεσία που να επιτρέπει τη δίωξή τους.

Οι νόμοι για την ηδονοβλεψία αφορούσαν κυρίως σε άτομα που έκρυβαν κάμερες σε δοκιμαστήρια ή δημόσιες τουαλέτες και δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου το αδίκημα συχνά λαμβάνει χώρα σε κοινή θέα.