Πώς ο Banksy ρεζίλεψε μία από τις διασημότερες γκαλερί στην Βρετανία

12/06/18 • 15:00 | UPD 12/06/18 • 15:00

Ο Banksy έχει γίνει πασίγνωστος από τις τοιχογραφίες του σε όλο τον κόσμο. Γι αυτό μάλλον μία γκαλερί ήθελε το έργο του

Ο Banksy έχει γίνει πασίγνωστος από τις τοιχογραφίες του σε όλο τον κόσμο. Γι αυτό μάλλον μία γκαλερί ήθελε το έργο του, για την υπογραφή του αλλά όχι για το έργο το ίδιο…

Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Banksy κατάφερε και ρεζίλεψε μία από τις διασημότερες γκαλερί στην Μεγάλη Βρετανία. Η γκαλερί είχε απορρίψει ένα έργο του το οποίο είχε ψευδώνυμο, ενώ αργότερα η ίδια, ζήτησε από μόνη της από τον Banksy το ίδιο έργο να το εκθέσει…

Ο διάσημος καλλιτέχνης ανέβασε μια φωτογραφία του πίνακα με θέμα το Brexit όπου μετατρέπει το μόνο «Vote Leave» σε «Vote to Love». Είχε στείλει τον συγκεκριμένο πίνακα στην έκθεση της Ακαδημίας Καλών Τεχνών με το ψευδώνυμο Bryan S Gaakman. Αναγραμματισμός του «banksy anagram». Το έργο του τότε απορρίφθηκε.

Ήταν μετά από ένα μήνα που ο επιμελητής της έκθεσης Grayson Perry τον προσκάλεσε προσωπικά να εκθέσει ένα έργο του. Και τότε έστειλε το ίδιο ακριβώς έργο που έγινε δεκτό.

«Είχα υποβάλει συμμετοχή στην καλοκαιρινή έκθεση με το ψευδώνυμο Bryan S Gaakman. Αναγραμματισμό του «Banksy anagram». Δεν έγινε δεκτή. Ένα μήνα μετά δέχτηκα ένα mail από τον επιμελητή Grayson Perry που μου ζητούσε ένα έργο μου και το έστειλα ξανά. Τώρα εκτίθεται στην γκαλερί 3».