Σε διεθνή ύδατα παραμένει ακόμα το Αquarious

Σανίδα σωτηρίας από την Ισπανία για τους 629 μετανάστες που δεν ήθελε η Ιταλία

12/06/18 • 12:14 | UPD 12/06/18 • 12:24

Προς την Ισπανία, και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Βαλένθια, φαίνεται πως κατευθύνονται οι 629 μετανάστες που διασώθηκαν

Προς την Ισπανία, και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Βαλένθια, φαίνεται πως κατευθύνονται οι 629 μετανάστες που διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης.

Για περίπου 72 ώρες οι μετανάστες βρίσκονται στο πλοίο «Aquarious» το οποίο βρίσκεται «μπλοκαρισμένο» ανάμεσα στις ακτές της Ιταλίας και της Μάλτας, μετά την άρνηση της νεοσύστατης ιταλικής κυβέρνησης, προεξέχοντος του υπουργού Εσωτερικών Σαλβίνι, να τους δεχτεί σε κάποιο από τα λιμάνια της χώρας.

Ωστόσο, λύση στο πρόβλημα φαίνεται να δίνει η Ισπανία, αφού μετά τη δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ότι η χώρα του θα δεχθεί του 629 μετανάστες, σύμφωνα με ανάρτηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης SOS Méditerranée οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σε ιταλικά πλοία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Ισπανία.

«Το Aquarius έλαβε επιβεβαίωση: το λιμάνι της Βαλένθια είναι ασφαλές. Οι οργανώσεις ανακουφίστηκαν ότι αρχίζει να βρίσκεται λύση. Ωστόσο, είναι εμφανή τα αποτελέσματα της αχρείαστης παραμονής στη θάλασσα για ήδη ευάλωτα άτομα. Προμήθειες έφτασαν στο πλοίο», αναφέρει η ανάρτηση της SOS Méditerranée.