Ιταλός υπ. Εργασίας: Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ -Πρέπει να λέμε και κάποια «Όχι»

07/06/18 • 17:04 | UPD 07/06/18 • 17:05

Ο νέος Ιταλός υπουργός Εργασίας και Ανάπτυξης Λουίτζι Ντι Μάιο, έδωσε τον λόγο του ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αυξήσει τον ΦΠΑ στο 24% από το 2019, προσθέτοντας με νόημα ότι «πρέπει να ξέρουμε να λέμε και κάποια "Όχι"»

Ο νέος Ιταλός υπουργός Εργασίας και Ανάπτυξης Λουίτζι Ντι Μάιο, έδωσε τον λόγο του ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αυξήσει τον ΦΠΑ στο 24% από το 2019, προσθέτοντας με νόημα ότι «πρέπει να ξέρουμε να λέμε και κάποια «Όχι»»

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε μιλώντας στην ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν θα συμβεί».

Παράλληλα ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι «από εδώ και στο εξής είναι το δημόσιο που θα πρέπει να αποδεικνύει ότι ένας έμπορος φοροδιαφεύγει, διότι η βασική αρχή θα είναι ότι οι πολίτες χαρακτηρίζονται από έντιμη στάση και συμπεριφορά».

Αναφερόμενος στην δημόσια οικονομία, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θα ξεκινήσει διάλογο με τις Βρυξέλλες. «Αγαπάμε την Ιταλία και θέλουμε να προάξουμε νέα σχέδια επενδύσεων. Πρέπει, λοιπόν, να διαπραγματευθούμε με την Ευρώπη αναφορικά με όρους που η χώρα δεν μπορεί να αντέξει και να ξέρουμε να λέμε και κάποια «όχι»», είπε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι η Ιταλία θα μείνει εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας, ενισχύοντας όμως τον διάλογο και με άλλες χώρες. «Η κυβέρνησή μας δεν θα δέχεται παθητικά την βούληση άλλων κυβερνήσεων. Και βλέπουμε ήδη ότι η γενικότερη στάση, σε ό,τι αφορά τον κανονισμό του Δουβλίνου, γίνεται πιο ελαστική», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ντι Μάιο.