Συνελήφθη μητέρα επειδή έκλεψε λίγα τρόφιμα για το παιδί της

07/06/18 • 13:10 | UPD 07/06/18 • 13:10

Μία 29χρονη Μαροκινή μητέρα συνέλαβε η κυπριακή αστυνομία με την κατηγορία ότι διέρρηξε σπίτι και έκλεψε λίγα τρόφιμα.

Μία 29χρονη Μαροκινή μητέρα συνέλαβε η κυπριακή αστυνομία με την κατηγορία ότι διέρρηξε σπίτι και έκλεψε λίγα τρόφιμα. Η 29χρονη μητέρα φέρεται να έκλεψε μακαρόνια και ζαμπόν αξίας περίπου 20 ευρώ προκειμένου να θρέψει το 5χρονο παιδί της.

Εξαιτίας αυτού του «εγκλήματος» το Δικαστήριο της Λευκωσίας διέταξε την προφυλάκιση της 29χρονης μητέρας με καταγωγή από το Μαρόκο, η οποία είναι αναγνωρισμένη στην Κύπρο ως πολιτική πρόσφυγας μαζί με το παιδί της.

Το «έγκλημα» της ήταν η διάρρηξη σπιτιού από το οποίο έκλεψε λίγο ζαμπόν και μακαρόνια συνολικής αξίας 20 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έκανε καταγγελία στην αστυνομία και κατονόμασε την 29χρονη ως ύποπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαροκινή αναγκάστηκε να καταφύγει στη διάρρηξη καθώς τους τελευταίους μήνες έχει χάσει το επίδομα που έπαιρνε, ενώ αδυνατεί να βρει δουλειά καθώς δεν υπάρχει κάποιος να προσέχει το ανήλικο παιδί της.

Μετά τη σύλληψή της, το παιδί μεταφέρθηκε σε παιδική στέγη, ενώ το δικαστήριο εμφανίστηκε «επιεικές» καθώς επέτρεψε στη μητέρα του να το δει.

Πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση των ανακρίσεων και η εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή για αυτό το «αποτρόπαιο» έγκλημα.