Επικός Ερντογάν: Αφού έχουμε ψυγεία δεν είμαστε φτωχοί…

06/06/18 • 14:46 | UPD 06/06/18 • 14:54

Στην προσπάθειά του να προβάλει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Τουρκία επί των ημερών του, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το... τερμάτισε, υποστηρίζοντας ότι αφού υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει φτώχεια.

Στην προσπάθειά του να προβάλει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Τουρκία επί των ημερών του, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το… τερμάτισε, υποστηρίζοντας ότι αφού υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει φτώχεια. Με τις δηλώσεις του βέβαια προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης με πιο χαρακτηριστική αυτή του Μουχαρέμ Ιντζέ που διερωτήθηκε δεικτικά «Πριν από σένα πού διατηρούσαμε τα τρόφιμα, σε κουφάλες δέντρων;»

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στη δυτική επαρχία Σακαράγια δήλωσε πως «Το 2002 πωλούνταν 91.000 αυτοκίνητα ενώ το 2017 πουλήθηκαν 723.000. Τότε είχαν πουληθεί περίπου 1,088 εκατομμύρια ψυγεία ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε τα 3,107 εκατομύρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια φτωχοί άνθρωποι. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε ένα κάποιο σημείο ευημερίας».

Οι επικριτές του βέβαια έκαναν πάρτι με την δήλωση αυτή θυμίζοντάς του ότι το ψυγείο σε κάθε σπίτι στην Τουρκία είναι μια πραγματικότητα δεκαετιών.

Ο αντίπαλος του στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, Μουχαρέμ Ιντζέ, δήλωσε πως «Η τελευταία αυτή ομιλία δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τους απλούς πολίτες βρίσκεται ο Ερντογάν. Πριν από σένα πού διατηρούσαμε τα τρόφιμα, σε κουφάλες δέντρων;».

«Ενώ αποκαλεί πολυτέλεια το ψυγείο, ο ίδιος απολαμβάνει «λευκό τσάι» αξίας 840 ευρώ. Οι συμπολίτες μας είχαν ψυγεία εδώ και 40 χρόνια αλλά ο Ερντογάν τα αδιάζει» κατέληξε ο Ιντζέ σε δική του ομιλία, την Τρίτη, στο Αϊδίνι.

Copy link
Powered by Social Snap