Λήξη συναγερμού στο σχολείο στο Βερολίνο – Δεν βρέθηκαν ένοπλοι

05/06/18 • 15:18 | UPD 05/06/18 • 15:34

Οι έρευνες της αστυνομίας στο σχολείο στο Βερολίνο, όπου σήμανε συναγερμός νωρίτερα σήμερα, δεν έδειξαν πως συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Οι έρευνες της αστυνομίας στο σχολείο στο Βερολίνο, όπου σήμανε συναγερμός νωρίτερα σήμερα, δεν έδειξαν πως συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Αστυνομικοί εκκένωσαν το σχολείο μετά από τηλεφώνημα αγνώστου που μιλούσε για «εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση». Σύμφωνα όμως με πρόσφατη ανακοίνωση των Αρχών δεν προέκυψε κάτι από τις έρευνες.

Η καταγγελία αφορούσε δύο «ύποπτους άνδρες», οι οποίοι μπήκαν τρέχοντας στον χώρο του σχολείου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Kαθηγητές και μαθητές κατόπιν εντολής της αστυνομίας εκκένωσαν το κτίριο του σχολείου για λόγους ασφαλείας μέχρι η αστυνομία να ελέγξει κάθε πιθανό κίνδυνο.

Μάρτυρας ο οποίος είδε δύο ύποπτους άνδρες να μπαίνουν στο σχολείο και ειδοποίησε στις 10:00 π.μ. την αστυνομία, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι βερολινέζικες αρχές, σύμφωνα με ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Thomas Neuendorf.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει ότι η κατάσταση «μοιάζει να μην είναι επικίνδυνη», αλλά δεν την χαρακτήρισε «απόλυτα ασφαλής» μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα στο χώρο του σχολείου. Η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη για ώρα ενώ οι μαθητές είχαν απομακρυνθεί.