Τρομακτικό βίντεο: Δύτης έμεινε από οξυγόνο 100μ. κάτω από τη θάλασσα

31/05/18 • 18:29 | UPD 31/05/18 • 21:39

Στιγμές αγωνίας έζησε δύτης στην Αυστραλία, όταν έμεινε χωρίς οξυγόνο 100μ. κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Στιγμές αγωνίας έζησε δύτης στην Αυστραλία, όταν έμεινε χωρίς οξυγόνο 100μ. κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Παραλίγο η διασκέδαση να γίνει θανατηφόρα για τους δύο φίλους δύτες στο Hillarys Boat Harbour του Πέρθ της Αυστραλίας.

Οι Nick Burke και Matt Henderson, κατά τη διάρκεια ημίωρης κατάδυσης αντιμετώπισαν σοβαρό κίνδυνο, ο οποίος καταγράφηκε από την κάμερα που είχε πάνω του ο ένας από τους δύο.

Ενώ η βουτιά τους έφτανε στο τέλος, ο Henderson έβγαλε τη μάσκα του, αφού η μπουκάλα του δεν είχε άλλο οξυγόνο, λόγω βλάβης που προκάλεσε διαρροή.

Το ζευγάρι του στην κατάδυση, Nick, όταν τον είδε, έβγαλε αμέσως μία μικρή βοηθητική μπουκάλα, του τη φόρεσε και τον ανέβασε γρήγορα στον αφρό, καλύπτοντας 100 μέτρα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Το γεγονός αυτό τους προκάλεσε αμέσως μετά σημάδια της νόσου των δυτών, όμως ευτυχώς μετά από τριήμερη νοσηλεία είναι καλά.

Η συγκεκριμένη ασθένεια σχετίζεται με τη δημιουργία φυσαλίδων αζώτου, κατά την ανάδυση. Αυτό συμβαίνει γιατί το άζωτο όταν βρεθεί από συνθήκες υψηλής πίεσης στον βυθό, σε συνθήκες χαμηλής πίεσης στην επιφάνεια, δεν προλαβαίνει να διαλυθεί στο αίμα του δύτη και δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα.

Οι φυσαλίδες αυτές μπορούν και φράζουν τα μικρότερα αγγεία του οργανισμού και ανάλογα το μέρος της βλάβης και του μεγέθους αυτής εμφανίζονται και ανάλογες εικόνες. Φυσαλίδες σχηματίζονται επίσης και μέσα στους ιστούς, υπάρχουν δηλαδή και μέσα αλλά και έξω από τα αγγεία.

Μετά το περιστατικό ο 37χρονος Nick Burke δήλωσε: «Μόλις είδα τον Ματ να βγάζει την μάσκα του, κατάλαβα οτι είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ο αέρας έβγαινε από τον μετρητή πίεσης και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Φοβήθηκα για την ζωή και των δυο μας»

Το παρολίγων θύμα της υπόθεσης Matt Henderson είπε: «Θυμάμαι να βλέπω αστεράκια την ώρα που ανεβαίναμε στην επιφάνεια, αλλά μετά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Δεν θα ήμουν εδώ σήμερα αν δεν ήταν ο Nick».