ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ματθαίος Στάικος: Σοκ από την δολοφονία του Έλληνα στο Τορόντο – Στο σκοτάδι οι έρευνες

31/05/18 • 08:58 | UPD 31/05/18 • 09:01

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο 37χρονος επιχειρηματίας Matthew Staikos (Ματθαίος Στάικος) πυροβολήθηκε εξ επαφής στην περιοχή Γιορκβιλ του Τορόντο το βράδυ της Δευτέρας.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο 37χρονος επιχειρηματίας Matthew Staikos (Ματθαίος Στάικος) πυροβολήθηκε εξ επαφής στην περιοχή Γιορκβιλ του Τορόντο το βράδυ της Δευτέρας.

Η αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς, γύρω στις 23:30. Ο επιχειρηματίας πέθανε ακαριαία, αφού έφερε τραύμα στο κεφάλι. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το πιθανό κίνητρο του δράστη, ενώ η νεκροψία έχει οριστεί για σήμερα, Τετάρτη.

Αίνιγμα η εκτέλεση του 37χρονου

Στο απόλυτο σκοτάδι βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές του Καναδά. Ο Στάικος περιγράφεται σαν ένας αγαπητός από τον περίγυρό του άνθρωπος, χωρίς ύποπτες δραστηριότητες ή οτιδήποτε σκοτεινό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ εκτέλεσή του. Μάλιστα, τοπικός παράγοντας του Τορόντο δήλωσε ότι «ελπίζω να ήταν μια στοχευμένη επίθεση, ειδικά για τον Στάικο. Ειδάλλως έχουμε να κάνουμε με μια ανεξέλεγκτη έκρηξη βίας στην πόλη μας».

Για τον Ματθαίο, όπως τον φώναζαν οι Έλληνες φίλοι του έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια πολλές λέξεις. Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που θέλησαν να προβάλουν την επιχειρηματική του δραστηριότητα ενώ αμέτρητα είναι τα άρθρα που μιλούν για τον Έλληνα που έκανε τα κινητά τηλέφωνα εξυπνότερα.

Ποιος ήταν ο Μάθιου Στάικος

Ο Μάθιου -Ματθαίος- Στάικος ήταν πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Η Vleepo, είναι μία ελληνική startup που κατόρθωσε να διαγράψει μια σημαντική πορεία με έδρα τη Λάρισα. Πρόκειται για ένα application για κινητά, το οποίο είναι η εξέλιξη των search tool και εργαλείων επικοινωνίας.

Ο Στάικος γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές του δημιούργησε με τον αδελφό του την εταιρεία με την επωνυμία Torch Mobile, με γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την εταιρεία Research In Motion (RIM) κατασκευάστρια των θρυλικών συσκευών BlackBerry. Ο ίδιος υπήρξε και τεχνικός διευθυντής, τεχνολογιών Web της RIM.