«Πόλεμος» ΗΠΑ-Μεξικού για το ποιος θα πληρώσει το τείχος στα σύνορα

30/05/18 • 09:26 | UPD 30/05/18 • 12:22

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε για ακόμα μία φορά εναντίον του Μεξικού, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας θα πληρώσει για να ανεγερθεί το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε για ακόμα μία φορά εναντίον του Μεξικού, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν συμβάλλει στην ανάσχεση των ροών παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ, κι επανέλαβε την προεκλογική του υπόσχεση πως η μεξικανική κυβέρνηση θα πληρώσει για να ανεγερθεί το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών.

«Στο τέλος, το Μεξικό θα πληρώσει το τείχος», επανέλαβε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Νάσβιλ του Τενεσί. Οι μεξικανικές αρχές «δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματάνε τον κόσμο που περνάει από το Μεξικό, από την Ονδούρα κι από όλες αυτές τις χώρες (…). Δεν κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν», επέμεινε.

Από την πλευρά του ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα πληρώσει «ποτέ» το τείχος. «Πρόεδρε Τραμπ: ΟΧΙ. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει ΠΟΤΕ το τείχος. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Ειλικρινά, το Μεξικό», έγραψε ο Πένια Νιέτο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Copy link
Powered by Social Snap