Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

27/05/18 • 08:23 | UPD 27/05/18 • 08:23

Θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το Σάββατο το βράδυ, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το Σάββατο το βράδυ, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ένας από τους στόχους στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ήταν μονάδα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας. Ο άλλος στόχος αναφέρεται απλώς ως μια εγκατάσταση της ισλαμικής οργάνωσης στο κέντρο του θύλακα.

«Πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους σε μια μονάδα που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» τονίζει ο ισραηλινός στρατός με ανακοίνωσή του, χωρίς να επιβεβαιώνει τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή.

Στην ανακοίνωση του στρατού, που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζεται ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αντίποινα για σύντομης διάρκειας διείσδυση Παλαιστίνιων διαδηλωτών οι οποίοι επέστρεψαν αμέσως πίσω.

Τουλάχιστον 116 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα από τις 30 Μαρτίου.