«Σφαγή» για την κατάρριψη της πτήσης MH17: Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη

25/05/18 • 18:27 | UPD 25/05/18 • 18:27

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες διεθνών ερευνητών για την κατάρριψη από ρωσικό πύραυλο της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες διεθνών ερευνητών για την κατάρριψη από ρωσικό πύραυλο της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines το 2014 στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ , δήλωσε ότι η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι διεθνείς ερευνητές και δεν εμπιστεύεται τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας επειδή δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στην ερευνητική ομάδα.

Παράλληλα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν είχε μέχρι τώρα τον χρόνο να μελετήσει τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας στα οποία κατέληξαν οι ολλανδοί ερευνητές, οι οποίοι ερεύνησαν τα αίτια της συντριβής του μαλαισιανού Boeing.

Στις 24 Μαΐου κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι δεν έχει δει τα συμπεράσματα των Ολλανδών ανακριτών για τα αιτία της συντριβής της πτήσης МН17 στην Ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014, αλλά έδωσε την διαβεβαίωση ότι η Μόσχα θα τα μελετήσει προσεκτικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου είπε επίσης ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση της συντριβής της πτήσης МН17 και παρουσιάσθηκαν κατά την συνέντευξη Τύπου της ερευνητικής ομάδας Bellingcat. «Δεν μπορώ να πω τίποτα γι αυτό το θέμα, δεν γνωρίζω τις είδους ενημέρωση ήταν αυτή , δεν γνωρίζω τα στοιχεία και δεν γνωρίζω σε ποια βάση κατέληξαν σ’ αυτά τα συμπεράσματα», παρατήρησε ο Πεσκόφ.