ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΚΥΡΩΣΕΙ

Τα «γυρίζει» ο Τραμπ: Δεν αποκλείει συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

25/05/18 • 17:59 | UPD 25/05/18 • 17:59

Για ακόμα μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε στάση αφού δήλωσε πως δεν αποκλείει μία συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Για ακόμα μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε στάση αφού δήλωσε πως δεν αποκλείει μία συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε τη συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη την Πέμπτη.

«Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», δήλωσε σήμερα ο Τραμπ στους δημοσιογράφους για να προσθέσει: «θα μπορούσε να είναι ακόμη και η 12η… Θα θέλαμε να το κάνουμε.»

Επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοιχτή σε συνομιλίες μετά την ακύρωση της συνάντησης.

«Πολύ καλά νέα να λαμβάνω τη θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε σύντομα πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!» έγραψε ο Τραμπ στο προσφιλές του μέσο, το Τwitter.

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τις σήραγγες πυρηνικών δοκιμών

Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τις σήραγγες στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι, ένα σύμπλεγμα από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Την ανατίναξη παρακολούθησαν ξένοι δημοσιογράφοι ωστόσο δεν επετράπη η παρουσία διεθνών παρατηρητών.