σοκαριστικές αποκαλύψεις

Ο Ελληνας μακελάρης του Τέξας σκότωσε πρώτα την κοπέλα που τον είχε απορρίψει

20/05/18 • 16:22 | UPD 20/05/18 • 16:29

Ο 17χρονος, ελληνικής καταγωγής, Δημήτρης Παγουρτζής φέρεται να πυροβόλησε πρώτα μια συμμαθήτριά του, η οποία τον είχε απορρίψει ερωτικά. 

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μακελειό στο λύκειο του Τέξας, που στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

Ο 17χρονος, ελληνικής καταγωγής, Δημήτρης Παγουρτζής φέρεται να πυροβόλησε πρώτα μια συμμαθήτριά του, η οποία τον είχε απορρίψει ερωτικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, που επικαλείται δηλώσεις της μητέρας ενός από τα θύματα, ο 17χρονος πολιορκούσε στενά την κόρη της, αλλά εκείνη τον απέρριπτε.

«Ανοιξε πυρ εναντίον όλων όσων δεν συμπαθούσε, με πρώτη τη Σάνα, μπαίνοντας στην αίθουσα και φωνάζοντας “έκπληξη”», τόνισε η μητέρα της 16χρονης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Ο 17χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Η οικογένεια του Δημήτρη Παγουρτζή σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τη λύπη της για το μακελειό και δήλωσε σοκαρισμένη από όσα συνέβησαν. «Αν και παραμένουμε στο σκοτάδι αναφορικά με τις λεπτομέρειες της τραγωδίας, όσα μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι συμβατά με το αγόρι που αγαπάμε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι συμμαθητές του των περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που είχε ενδιαφέρον για τα όπλα αλλά και για πολεμικά παιχνίδια προσομοίωσης, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι ο Ελληνας Δημήτριος Παγουρτζής, αν και πολύ σπάνια αναφερόταν στον εαυτό του, ουδέποτε είχε μιλήσει για την πρόθεσή του να σκοτώσει οποιονδήποτε.

Πάντως, ένας εκ των συμμαθητών του με το όνομα Τρίστεν Πάτερσον σημείωσε ότι υπήρχαν φορές που έμπαινε στην αίθουσα φερόμενος λίγο περίεργα ή σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.