Σοκ: Οικογένεια με τέσσερα παιδιά αιματοκύλησε την Ινδονησία

13/05/18 • 17:06 | UPD 13/05/18 • 17:13

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας που έκαναν ύποπτοι ισλαμιστές ένοπλοι κατά τριών εκκλησιών στην πόλη Σουραμπάγια, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, ήταν “βαρβαρικές πράξεις”

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας που έκαναν ύποπτοι ισλαμιστές ένοπλοι κατά τριών εκκλησιών στην πόλη Σουραμπάγια, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, ήταν “βαρβαρικές πράξεις”, ενώ διέταξε την αστυνομία να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου κι ενώ βρίσκονταν δίπλα στον αρχηγό της αστυνομίας Τίτο Καρναβιάν, ο Γουιντόντο είπε ότι στις βομβιστικές επιθέσεις, οι βομβιστές χρησιμοποίησαν τέσσερα παιδιά.

“Έχω δώσει οδηγίες στην αστυνομία να εντοπίσει και να σπάσει το δίκτυο των δραστών,” είπε χαρακτηριστικά ο Γουιντόντο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε από την μητέρα της οικογένειας, η οποία συνοδευόταν από τις δύο κόρες της, 9 και 12 ετών.

Σχεδόν ταυτόχρονα ο πατέρας εμβόλισε με «παγιδευμένο» αυτοκίνητο την πύλη μιας άλλης εκκλησίας, ενώ οι δύο έφηβοι γιοι της οικογένειας – 16 και 18 ετών – επιτέθηκαν στον τρίτο ναό επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτες και κουβαλώντας βόμβες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Copy link
Powered by Social Snap