ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΗΣ

Αποκάλυψη: Ο Τραμπ έδωσε στον δικηγόρο τα 130.000 για την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

03/05/18 • 08:27 | UPD 03/05/18 • 08:27

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε στον δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν τα 130.000 δολάρια που πλήρωσε στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα τη σιωπή της, αποκάλυψε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαλε στον δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν τα 130.000 δολάρια που πλήρωσε στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα τη σιωπή της, αποκάλυψε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι.

Σε ό,τι αφορά «αυτά τα χρήματα που πλήρωσε ο δικηγόρος του (…), ο πρόεδρος τα αποπλήρωσε σε μια περίοδο πολλών μηνών», δήλωσε ο Τζουλιάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως δεν γνώριζε ότι έγινε η πληρωμή του συγκεκριμένου ποσού στη Στέφανι Κλίφορντ -το πραγματικό όνομα της ηθοποιού- η οποία λέει πως είχε μια συνεύρεση με τον Τραμπ το 2006. Ο Κόεν έδωσε τα 130.000 δολάρια στην Κλίφορντ το 2016 για να αγοράσει τη σιωπή της λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Φοξ Νιους, ο Τζουλιάνι, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και επί σειρά ετών φίλος του Τραμπ, πρόβαλε μια νέα εκδοχή των γεγονότων, λέγοντας τόσο ότι ο Τραμπ γνώριζε ότι θα γινόταν η πληρωμή, όσο και ότι αποπλήρωσε τον δικηγόρο του.

Το viral σκίτσο του Τζιμ Κάρεϊ στο οποίο ο Τραμπ... «απαυτώνει» τη Στόρμι Ντάνιελς! [εικόνα]

Το ποσό «διοχετεύθηκε μέσω ενός δικηγορικού γραφείου και ο πρόεδρος το αποπλήρωσε», σύμφωνα με τον Τζουλιάνι. «Δεν ήξερε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για αυτό, εξ όσων γνωρίζω, αλλά (…) υπήρχε μια γενική διευθέτηση με βάση την οποία ο Μάικλ (σ.σ. Κόεν) θα φρόντιζε πράγματα σαν αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η πληρωμή δεν αποτελούσε παραβίαση της νομοθεσίας για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών, διότι τα χρήματα δεν προέρχονταν από το ταμείο της εκστρατείας για την εκλογή στην προεδρία του Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ερωτηθείς την 5η Απριλίου αν ήταν ενήμερος για την πληρωμή στην Ντάνιελς, ο Τραμπ είχε απαντήσει «όχι». Ερωτηθείς γιατί έκανε την πληρωμή ο Κόεν -αφού ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει πως ο Τραμπ δεν συνευρέθηκε ποτέ σεξουαλικά με την Κλίφορντ…- ο Τραμπ είχε απαντήσει: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ Κόεν. Ο Μάικλ είναι ο δικηγόρος μου. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ».

Ο Κόεν έχει δηλώσει ότι τα χρήματα με τα οποία πλήρωσε την Κλίφορντ ήταν από την τσέπη του και ότι ο Τραμπ δεν κάλυψε το ποσό.

Η Κλίφορντ υπέβαλε αγωγή εναντίον των Τραμπ και Κόεν, αξιώνοντας να απαλλαγεί από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει, με το επιχείρημα πως είναι άκυρη διότι ο νυν πρόεδρος δεν την είχε υπογράψει ποτέ. Έχει επίσης μηνύσει τον Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copy link
Powered by Social Snap