Ο πρόεδρος της Air Korea απέλυσε τις κόρες του για κακή διαγωγή

25/04/18 • 23:06 | UPD 25/04/18 • 23:06

Οι δύο γυναίκες θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και θα τους αφαιρεθούν οι διοικητικές ευθύνες, δήλωσε ο Cho Yang-ho, πρόεδρος της εταιρείας.

Οι δύο γυναίκες θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους και θα τους αφαιρεθούν οι διοικητικές ευθύνες, δήλωσε ο Cho Yang-ho, πρόεδρος της εταιρείας.

«Ως πρόεδρος της Korean Air και ως επικεφαλής της οικογένειάς μου, αισθάνομαι δυστυχισμένος από την ανώριμη συμπεριφορά των θυγατέρων μου», ανέφερε ο Cho σε δήλωσή του την Κυριακή. «Ζητώ συγγνώμη από όλους τους Κορεάτες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο ουσιαστικός λόγος είναι η οξεία κριτική την οποία δέχονται τα τσέμπολ, οι κραταιοί οικογενειακοί όμιλοι στη Νότια Κορέα, λόγω της οικογενειοκρατίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων – ο όμιλος Hanjin είναι ένας από αυτούς. Συγκεκριμένα, ο Τσο Γιανγκχό, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Korean Air, έκανε δεκτή την παραίτηση της νεότερης κόρης του, Εμιλι Τσο.

Μία από τις κόρες, η Heather Cho Hyun-ah, έγινε το επίκεντρο διεθνούς κατακραυγής πριν από τέσσερα χρόνια όταν βρέθηκε στη δύνη του σκανδάλου «καρύδια macadamia»- η γυναίκα φέρεται να μίλησε απαξιωτικά και προσβλητικά στο προσωπικό πληρώματος αεροσκάφους της εταιρείας κατά τη διάρκεια ταξιδιού της από τη Νέα Υόρκη στη Σεούλ, γιατί της είχαν σερβίρει τα φιστίκια σε σακουλάκι και όχι σε μπολ. Η ίδια, σύμφωνα με το CNN, είχε αναγκάσει δυο αεροσυνοδούς να της ζητήσουν συγγνώμη γονατιστές.

Αλλά ήταν η συμπεριφορά της μικρότερης κόρης του, Cho Hyun-min ή Emily Cho, η οποία προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης όταν πέταξε νερό σε υπάλληλο διαφημιστικής εταιρείας. Η ίδια ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως αυτό που έκανε ήταν «ανόητο» αλλά τα εργατικά σωματεία ζητούσαν να ξηλωθεί από τη θέση της αντιπροέδρου της Korean Air.

Η Heather Cho, καταδικάστηκε σε πέντε μήνες ποινής φυλάκισης -από ένα έτος που της είχε επιβληθεί- για το περιστατικό του 2014, καθώς κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του δικαίου των αερομεταφορών.