Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Με 39 μαχαιριές σκότωσαν το ζευγάρι στην Λευκωσία – Σήμερα καταθέτει ο γιος

20/04/18 • 08:33 | UPD 20/04/18 • 08:54

Με πρωτοφανή αγριότητα και πριν προλάβει να αντιδράσει, δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα το ζευγάρι στον Στρόβολο.

Με πρωτοφανή αγριότητα και πριν προλάβει να αντιδράσει, δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα το ζευγάρι στον Στρόβολο.

Στον 60χρονο καθηγητή της Αγγλικής Σχολής Γιώργο Χατζηγεωργίου καταφέρθηκαν έως 30 μαχαιριές, που άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονες, ενώ στην 59χρονη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, οι δράστες κατάφεραν έως εννιά μαχαιριές, με θανατηφόρα χτυπήματα στο λαιμό και στη σφαγίτιδα φλέβα.

Τα σοκαριστικά ευρήματα της νεκροτομής έδειξαν επίσης ότι οι Χατζηγεωργίου και Σεργίου πιθανόν την ώρα που δέχονταν τις μαχαιριές να κοιμούνταν, ενώ ο 60χρονος φέρει τα πλείστα τραύματα πισώπλατα, κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν μπρούμυτα. Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε ενώ στην οικία του ζεύγους βρισκόταν ο 15χρονος γιος τους, ο οποίος κατέθεσε στην Αστυνομία ότι δύο κουκουλοφόροι δράστες τον κλείδωσαν σε ημι-υπόγειο για να μην φωνάζει. Η Αστυνομία που βρίσκεται μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο γρίφο, χωρίς εμφανές ελατήριο, προσπαθεί μέσα από την επιστημονική εξέταση της σκηνής να απαντήσει στα ερωτηματικά που περικλείουν την υπόθεση.

Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο 15χρονος, ενώ ερωτηματικό προκύπτει για το πώς εισήλθαν στο σπίτι οι δράστες, εφόσον δεν υπάρχει παραβίαση και όλες οι πόρτες και τα παράθυρα βρέθηκαν κλειδωμένα. Σήμερα, αναμένεται να γίνει αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο 15χρονος, ενώ κλειδί αποτελεί το φονικό μαχαίρι που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Η δολοφονία του 60χρονου βύθισε στο πένθος την Αγγλική Σχολή όπου δίδασκε μαθηματικά ο Χατζηγεωργίου, ενώ τα περί προστριβών του με τον γιο του, μαθητή της ίδιας σχολής, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας επειδή πρόσφατα έμαθε ότι είναι υιοθετημένος, καταρρίπτονται. Ο μικρός γνώριζε την υιοθεσία εδώ και δύο χρόνια, ενώ ο καθηγητής τις τελευταίες μέρες αναζητούσε αντικαταστάτη εκ των συναδέλφων του γιατί επρόκειτο να συνοδεύσει τον γιο του στο εξωτερικό τις επόμενες μέρες σε αγώνες μπάτμιτον, άθλημα στο οποίο το παιδί είναι πρωταθλητής.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, σήμερα ή αργότερα, αναμένεται να επισκεφθούν συναδέλφους του 60χρονου καθώς και συμμαθητές ή φίλους του 15χρονου, σε μια προσπάθεια να πληροφορηθούν κατά πόσο αντιμετώπιζε οποιαδήποτε προβλήματα.

Πηγή: philenews.com