«ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ»

«Σφάζονται» σε ξένη χώρα: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Βρετανία έριξε τα χημικά στη Συρία

13/04/18 • 19:58 | UPD 13/04/18 • 20:26

Την σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στη «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.

«Σήμερα στη διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα», δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

«Γελοίο ψέμα»

Η εκπρόσωπος της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι το Λονδίνο εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας.

«Είναι γελοίο. Είναι κατάφωρο ψέμα. Είναι το χειρότερο είδος ψευδών ειδήσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα από τη ρωσική προπαγανδιστική μηχανή» είπε η Κάρεν Πιρς μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι η Βρετανία συμμετείχε στη «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην Ανατολική Γούτα και ότι έχει αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του Λονδίνου στην υπόθεση αυτή.

Το «έσκασε» ο Άσαντ

Μπορεί ο Μπασάρ Αλ Άσαντ να έχει καταφέρει να επιβιώσει όχι μόνο ο ίδιος αλλά και το καθεστώς του όλα αυτά τα χρόνια της πολεμικής σύρραξης στην Συρία, αλλά οι πληροφορίες λένε πως μάλλον ο ίδιος έχει αντιληφθεί πως οι μέρες του λιγοστεύουν.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει το thebaghdadpost.com, ο Σύρος ηγέτης, φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τα κυβερνητικά κτήρια και να έχει μεταβεί σε καταφύγιο στην βάση Khmeimim.

Ο λόγος είναι πιθανότατα η επερχόμενη όπως όλα δείχνουν σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας στα ερείπια της Συρίας, η οποία μάλλον έχει τρομοκρατήσει τον Άσαντ, αφού γνωρίζει πως στις ΗΠΑ δεν μπορεί ο ίδιος να εναντιωθεί… Το αξιοπερίεργο είναι πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα πως στην συγκεκριμένη βάση που κατέφυγε ο Σύρος ηγέτης, δεν υπάρχουν Σύροι αξιωματούχοι, παρά μόνο Ιρανοί!

Copy link
Powered by Social Snap