Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Γιλντιρίμ για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα

09/04/18 • 14:14 | UPD 09/04/18 • 14:14

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κι ότι δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται η Τουρκία το γεγονός αυτό.

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε με σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κι ότι δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται η Τουρκία το γεγονός αυτό, είπε «γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για την άλλη πλευρά (την Ελλάδα);».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ο Γιλντιρίμ επέκρινε τον Έλληνα ομολογό του επειδή ζητά να απελευθερώσει η Άγκυρα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο τον Μάρτιο, την ώρα που η Ελλάδα έχει γίνει «καταφύγιο» πραξικοπηματιών.

«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης , κοντεύουν τις 40 μέρες κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, πέρασαν και το Πάσχα εκεί, ενώ χθες Κυριακή του Πάσχα,  δέχθηκαν την επίσκεψη του μητροπολίτη Αδριανούπολης, η οποία εκτυλίχθηκε σε κλίμα συγκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Ερντογάν έχει βάλει επανειλημμένα με δηλώσεις του στο ίδιο «καλάθι» τους δύο Έλληνες με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. «Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με την έκδοση των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα» είχε δηλώσει στα τέλη Μαρτίου ο Τούρκος προεδρος.