Συναγερμός στην Βρετανία για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μαθητών – Κλείνουν σχολεία

28/03/18 • 16:38 | UPD 28/03/18 • 16:39

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Βρετανία τις τελευταίες ώρες μετά τις απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον μαθητών σε σχολεία. 

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Βρετανία τις τελευταίες ώρες μετά τις απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον μαθητών σε σχολεία. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  μέχρι αυτήν την στιγμή τουλάχιστον 12 σχολεία στις περιοχές  του Ντέβον και της Κορνουάλης έχουν δεχθεί απειλητικό email για τρομοκρατική επίθεση, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με σχολεία στο Ντάρναμ.

Η Βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι «κακόβουλες επικοινωνίες» αποστέλλονται σε σχολεία «σε ολόκληρη τη χώρα».

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φέρεται ότι απειλούσε ότι «οι μαθητές θα πατηθούν με αυτοκίνητο» αν έφυγαν από το κτήριο ή θα πυροβολούνταν. Τα σχολεία σε αρκετούς τομείς, όπως το Λονδίνο, το Ντέραμ, το Κέιμπριτζ, το Σάφοκ και το Γουεστ Μίντλαντς, έχουν επιβεβαιωμένα δεχθεί το e-mail, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα ανταποκρίνονται στις απειλές.

Οι γονείς σε κατάσταση σοκ φτάνουν στα σχολεία μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πάρουν τα παιδιά τους και να τα προστατέψουν.  Σύμφωνα με τα Cambridge Times , το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λέει ότι στις 3:15 μ.μ., τοπική ώρα, ένα αυτοκίνητο θα πέσει πάνω σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές καθώς προσπαθούν να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγραφε «Αν προσπαθήσετε να τα απομακρύνετε, ο οδηγός θα βγει και θα πυροβολήσει οποιονδήποτε μαθητή θα φεύγει. Έχετε μια επιλογή εδώ, μπορείτε να αγνοήσετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να διακινδυνεύσετε τη ζωή των μαθητών, που λέτε ότι σας ενδιαφέρουν ή μπορείτε να ακούσετε αυτό που σας λέμε. Ο μόνος τρόπος να βγείτε από αυτό είναι με ένα BANG».

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει υπογραφεί: «Από την ομάδα σας PI3x13t».