Νέες εξελίξεις στις έρευνες για την μικρή Μαντλίν: Η τελευταία ελπίδα των ερευνητών

27/03/18 • 16:32 | UPD 27/03/18 • 16:32

Τι και αν έχουν περάσει 11 χρόνια από την ημέρα εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, οι γονείς αλλά και η ομάδα ερευνητών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζουν με προσήλωση τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τι και αν έχουν περάσει 11 χρόνια από την ημέρα εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, οι γονείς αλλά και η ομάδα ερευνητών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζουν με προσήλωση τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Στις αρχές Μαρτίου οι ντετέκτιβ που ασχολούνται με την υπόθεση υπέβαλαν νέο αίτημα χρηματοδότησης, καθώς τα χρήματα που είχαν λάβει για το νέο κύκλο ερευνών θα εξαντλούνταν σύντομα.  Η νέα χρηματοδότηση υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 150.000 λίρες, με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών να δηλώνει ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

«Έχουμε ενημερώσει τη Μητροπολιτική Αστυνομία ότι θα της χορηγηθεί νέα χρηματοδότηση για την Operation Grange». Οι ερευνητές αρνήθηκαν να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της «σημαντικής τελικής γραμμής έρευνας» που κυνηγούν. «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για την έρευνα ενώ συνεχίζεται» δήλωσε εκπρόσωπος της Scotland Yard.

H Kate και ο Gerry McCann είναι απίστευτα ευγνώμονες για την έγκριση του τελευταίου αιτήματος χρηματοδότησης της Scotland Yard. Αυτό μάλιστα εν μέσω αυστηρών κυβερνητικών περικοπών.

«Παίρνουν θάρρος που η αστυνομία εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει μείνει δουλειά να γίνει. Είναι απίστευτα ευγνώμονες που το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε πρόσθετη χρηματοδότηση. Τους δίνει ελπίδα ότι κάποια μέρα θα μάθουν τελικά τι συνέβη στην κόρη τους». Μαντλίν

Η μακροβιότερη έρευνα στην ιστορία

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ζήτησαν νέα χρηματοδότηση τον Φεβρουάριο. Η κρατική χρηματοδότηση για τις έρευνες συμφωνείται ιστορικά κάθε 6 μήνες. Τον περασμένο Οκτώβριο είχαν χορηγηθεί για τις έρευνες 154.000 λίρες. Ένα ποσό που αναμένεται να εξαντληθεί μέσα στις επόμενες πέντε μέρες.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 11 εκατομμύρια λίρες για την ανεύρεση της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε από την Praia da Luz στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007 και ενώ ήταν 3 ετών. Σήμερα θα ήταν 15 ετών.
«Η έρευνα δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα και συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για τη μείωση του αριθμού των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η επιχείρηση Grange είναι μία από τις μακροβιότερες και πιο δαπανηρές έρευνες στην ιστορία. Ξεκίνησε τον Μάιο του 2011. Έχουν εξεταστεί περίπου 600 άνθρωποι, με τις βρετανικές αρχές να επικρίνουν την αρχική πορτογαλική έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.