Πληροφορίες για νεκρό και τραυματία

Ομηρία σε εξέλιξη σε σούπερ μάρκετ της Νότιας Γαλλίας

23/03/18 • 12:45 | UPD 23/03/18 • 13:36

Πυροβολισμοί και ομηρία σε εξέλιξη σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή

Πυροβολισμοί και ομηρία σε εξέλιξη σε σούπερ μάρκετ στη νότια Γαλλία. 

Το περιστατικό έχει επιβεβαιώσει και το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες και ότι η αστυνομία έχει σπεύσει στην περιοχή.

Από τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν από το σοβαρό περιστατικό στην πόλη Τρεμπ (σ.σ. κοντά στο Μονπελιέ) είναι ότι ο δράστης δήλωσε πίστη στον ISIS και κρατά αρκετούς ανθρώπους μέσα στο σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει τον χώρο ενώ πολλά είναι και τα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο υπάρχουν δύο νεκροί μέσα στο σούπερ μάρκετ ενώ αυτόπτης μάρτυρας μέσω του λογαριασμού του στο twitter κάνει λόγο ότι υπάρχει ένας τραυματίας αστυνομικός από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο πλησίασε τέσσερις αστυνομικούς που έκαναν περιπολία στην περιοχή. Ενας άνδρας από αυτοκίνητο άνοιξε πυρ και τραυμάτισε τον αστυνομικό και στην συνέχεια μπήκε σούπερ μάρκετ φωνάζοντας « ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και κρατά ομήρους με την απειλή όπλου και χειροβομβίδων.

Επίσης ο δράστης,  φέρεται να κρατά εκτός από όπλο και χειροβομβίδες. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας με δηλώσεις του στον Τύπο μίλησε για ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό.

Περισσότερα σε λίγο