ανακηρύχτηκαν «ανεπιθύμητα πρόσωπα»

Αντίποινα της Ρωσίας στη Βρετανία: Διώχνει 23 διπλωμάτες

17/03/18 • 10:35 | UPD 17/03/18 • 15:14

Στο κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας-Μεγάλης Βρετανίας μετά από τη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ. 

Το Σάββατο ήρθαν τα πρώτα αντίποινα από τη Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως θα απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες τους οποίος ανακήρυξε ως «ανεπιθύμητα πρόσωπα».

Επίσης ανακοινώθηκε πως ανακαλείται η συμφωνία για τα εγκαίνια του νέου προξενείου της Ρωσίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Μόσχα.

Η ανακοίνωση για την απέλαση Βρετανών από τη Ρωσία έρχεται μετά την απέλαση διπλωματών από τη Μεγάλη Βρετανία.

Μέι: Θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματά μας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το Λονδίνο θα εξετάσει τα επόμενα βήματά του παράλληλα με τους συμμάχους του μέσα στις επόμενες μέρες μετά την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει 23 βρετανούς διπλωμάτες ως απάντηση στα μέτρα που έλαβε η Βρετανία εις βάρος της Μόσχας για την υπόθεση Σκριπάλ.

«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ απειλή προς τη ζωή βρετανών πολιτών και άλλων ανθρώπων σε βρετανικό έδαφος από τη ρωσική κυβέρνηση. Μας το διαβεβαιώνει η μεγάλη υποστήριξη που έχουμε λάβει από τους φίλους και τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο», είπε η Μέι μιλώντας στο εαρινό φόρουμ των Τόρις στο Λονδίνο.