Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του λίγες ώρες πριν δηλητηριαστούν [βίντεο]

16/03/18 • 20:48 | UPD 16/03/18 • 23:22

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα νέο βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια, να κινούνται με το αυτοκίνητό του, στο Σόλσμπερι, λίγες ώρες πριν από την επίθεση που δέχθηκαν με την νευροπαραλυτική ουσία.

Τα πλάνα προέρχονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος κοντά στο σπίτι του Σκρίπαλ και δείχνει τον πατέρα και την κόρη να κινούνται στο κέντρο της πόλης στις 14.55 το μεσημέρι, μιάμιση ώρα σχεδόν πριν βρεθούν αναίσθητοι.

Μία πηγή ανέφερε στη Mirror: «Τα πάντα εξετάζονται εξονυχιστικά για οποιοδήποτε ίχνος της ουσίας. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη».

Η Scotland Yard επανειλημμένα έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα υλικό από κάμερες ή εικόνες του αυτοκινήτου. Τα πλάνα του νέου βίντεο έχουν καταγραφεί από κάμερα κατοικίας στην India Avenue, σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι του Σκρίπαλ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βίντεο, ο 66χρονος πρώην πράκτορας και η 33 κόρη του φαίνονται να φεύγουν από το σπίτι τους στην οδό Κρίστι Μίλλερ, περίπου στη 1.31 το μεσημέρι. Το αυτοκίνητο καταγράφεται για ένα δευτερόλεπτο έξω από μία pub στο Devizes Road, στη 1.35.

Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι Σκρίπαλ έφτασαν στο πάρκινγκ Sainsbury στη 1.40. Πατέρας και κόρη στη συνέχεια πήγαν στην Bishop’s Mill pub και μετά στο ιταλικό εστιατόριο Zizzi, από το οποίο έφυγαν στις 3.35 το απόγευμα.