Θρίλερ με τον θάνατο της δημοσιογράφου στην Δανία: Γίνεται λόγος για δηλητηρίαση!

09/03/18 • 09:17 | UPD 09/03/18 • 09:17

Ξεκίνησε την Πέμπτη στην Δανία, η δίκη του Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της Κιμ Βαλ.

Ο φερόμενος ως δράστης αρνήθηκε πως ήταν αυτός που σκότωσε τη Σουηδή δημοσιογράφο και απέδωσε το θάνατό της σε δηλητηρίαση, δίνοντας έτσι ακόμη μία εκδοχή των όσων εκτυλίχθηκαν στο υποβρύχιό του στις 10 Αυγούστου του 2017.

Ο Μάντσεν είπε στο δικαστήριο ότι ήταν στο κατάστρωμα του υποβρυχίου του όταν σημειώθηκε το περιστατικό με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην μπορεί να ανοίξει την καταπακτή και η Βαλ να πεθάνει από τις αναθυμιάσεις που γέμισαν το υποβρύχιο.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τις συνεχείς αλλαγές των καταθέσεών του, απάντησε πως επιχειρούσε να προστατεύει την οικογένεια της νεαρής από την αποκάλυψη του τι πραγματικά συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, καθώς, όπως είπε, «οι λεπτομέρειες ήταν φρικιαστικές».

Όσον αφορά τα όσα ακολούθησαν τον θάνατο της Βαλ, μετά τη δηλητηρίαση – που ο ίδιος διατείνεται ότι ευθύνεται για το τραγικό τέλος της – αποκάλυψε πως ξάπλωσε δίπλα στη σορό της πριν τελικώς την τεμαχίσει. Ο τεμαχισμός ήταν μέρος μίας τελετουργίας ταφής στη θάλασσα, καθώς έπρεπε να τη θάψει γιατί δεν μπορούσε να την κουβαλήσει έξω από το υποβρύχιο αφού ήταν βαριά.