Βίντεο-ντοκουμέντο: Η έκρηξη στο Λονδίνο που τραυμάτισε 30 άτομα στο μετρό

09/03/18 • 08:21 | UPD 09/03/18 • 08:33

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει την στιγμή της έκρηξης του μηχανισμού που περιείχε το εκρηκτικό «Μητέρα του Σατανά» σε τρένο του μετρό στο Λονδίνο στο σταθμό Πάρσονς Γκριν στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει την στιγμή της έκρηξης του μηχανισμού που περιείχε το εκρηκτικό «Μητέρα του Σατανά» σε τρένο του μετρό του Λονδίνου στο σταθμό Πάρσονς Γκριν στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Το σοκαριστικό υλικό παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και στο βίντεο φαίνονται έντρομοι οι επιβάτες του τρένου να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο καθώς μια μπάλα φωτιάς έχει γεμίσει το βαγόνι.

Ο επιβάτης που τραυματίστηκε πιο σοβαρά από την επίθεση περιέγραψε κλαίγοντας πώς η έκρηξη την έριξε κάτω. «Τα ρούχα μου, τα γόνατά μου και το πρόσωπό μου καίγονταν» είπε η κυρία Σ. περιγράφοντας πώς είδε τον δράστη να την κοιτά ενώ άφηνε τη σακούλα σούπερ μάρκετ μέσα στην οποία είχε τοποθετήσει τον μηχανισμό.

Ως δράστης έχει συλληφθεί ο 18χρονος Ιράκι Χασάν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη βόμβα είχαν τοποθετηθεί μαχαίρια, βίδες και καρφιά προκειμένου να υπάρξει «μακελειό».