Η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελ μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ

07/03/18 • 14:31 | UPD 07/03/18 • 16:12

Μήνυση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατάθεσε η πορνοστάρ που ισχυρίζεται ότι είχε παλαιότερα εξωσυζυγική σχέση μαζί του, καταγγέλλοντας ότι το συμφωνητικό εχεμύθειας που την εμποδίζει να προβεί σε αποκαλύψεις είναι κενό διότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ουδέποτε το υπέγραψε.

Η αγωγή που κατέθεσε η Στέφανι Κλίφορντ -όπως είναι το πραγματικό της όνομα- σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και με την οποία επιδιώκει να κριθεί άκυρη και μη δεσμευτική η συμφωνία, στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν την είχε υπογράψει προσωπικά, αλλά ο προσωπικός του δικηγόρος Μάικλ Κόεν.

Στη μήνυσή της ωστόσο ισχυρίζεται ότι υποχρεώθηκε να προβεί στη διάψευση αφότου έγινε στόχος «εκφοβισμού και εξαναγκαστικών τακτικών» από τον Μάικλ Κόεν, δικηγόρο του κ. Τραμπ, ο οποίος πέρυσι της κατέβαλε 130.000 δολάρια. Προσθέτει μάλιστα πως εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του προέδρου.

Το συμφωνητικό φαίνεται πως υπογράφηκε από την πορνογραφική ηθοποιό στις 28 Οκτωβρίου του 2016, δηλαδή λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όμως η «Στόρμι Ντάνιελς» υποστηρίζει ότι είναι ελεύθερη να μιλήσει δημόσια για τη σχέση καθότι το «κενό» συμφωνητικό εχεμύθειας δεν τη δεσμεύει

Η ίδια δήλωσε ότι επιθυμεί να μιλήσει για τη σχέση που διατηρούσε με τον Ντόναλντ Τραμπ από το 2006 έως το 2007, χωρίς να φοβάται τις νομικές συνέπειες.

«Οι προσπάθειες εκφοβισμού της κυρίας Κλίφορντ, προκειμένου να σωπάσει και να προστατευτεί ο κ. Τραμπ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση» αναφέρεται στην 28σέλιδη μήνυση, την ώρα που η πορνοστάρ ισχυρίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος του Τραμπ ξεκίνησε νομική διαδικασία εναντίον της.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ένα χρόνο πριν τις αμερικανικές εκλογές, την περίοδο δηλαδή που αρκετές γυναίκες κατηγορούσαν δημοσίως τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση, η Κλίφορντ ήθελε να μιλήσει στα εγχώρια Μέσα για τις σεξουαλικές της επαφές με τον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, ο Τραμπ και ο δικηγόρος του επιχείρησαν με «επιθετικό τρόπο» να την αποτρέψουν.