Αθήνα Καιρός

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για Γαλλία: Σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί σας στόχοι

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για Γαλλία: Σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί σας στόχοι

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι δημοσιονομικοί στόχοι της Γαλλίας τα επόμενα χρόνια, προειδοποιεί το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ίσως δεν κατορθώσει να συγκρατήσει τις δαπάνες της αρκετά γρήγορα.

Το ΔΝΤ περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2017 εξαιτίας των ανησυχιών για το Brexit.

Στην ετήσια αξιολόγηση της γαλλικής οικονομίας, το ΔΝΤ διατήρησε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη φέτος στο 1,5%, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Ωστόσο, υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το επόμενο έτος στο 1,25% από το 1,5% προηγουμένως, λόγω των προσδοκιών ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα πληγούν από την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ακόμη και μια μέτρια επιβράδυνση το επόμενο έτος θα μπορούσε να καταστήσει δυσκολότερο για τον πρόεδρο Francois Hollande να επανεκλεγεί, εάν αποφασίσει να είναι υποψήφιος.

Ατενίζοντας το μέλλον, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης της κυβέρνησης θα σταματήσουν στα επόμενα χρόνια, εάν η αύξηση των δαπανών δεν επιβραδυνθεί περισσότερο από τον πληθωρισμό, κάτι που η Γαλλία απέτυχε να κάνει τελευταίως.

Οι προσπάθειές της για βελτίωση της δημοσιονομικής ισορροπίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης, τον πληθωρισμό και το χαμηλό κόστος των επιτοκίων, μια στρατηγική που έχει αποτύχει να φέρει αποτελέσματα, καθώς η ανάπτυξη έχει απογοητεύσει και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει.

Ως αποτέλεσμα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το έλλειμμα θα υποχωρήσει μόνο στο 3% του ΑΕΠ το 2017 από το εκτιμώμενο 3,3% φέτος. Αυτό θα ευθυγραμμίσει το έλλειμμα με το όριο του 3% της ΕΕ, αλλά θα είναι χαμηλότερο της υπόσχεσης της κυβέρνησης για 2,7%.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]