Ανέκφραστος και αμίλητος

Τρόμος από το παγωμένο βλέμμα του μακελάρη της Φλόριντα [εικόνες & βίντεο]

19/02/18 • 22:30 | UPD 19/02/18 • 22:30

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε εκ νέου ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, δράστης του μακελειού στη Φλόριντα που κόστιζε τη ζωή 17 ανθρώπων.

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε εκ νέου ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, δράστης του μακελειού στη Φλόριντα που κόστιζε τη ζωή 17 ανθρώπων.

H παρουσία του στο δικαστήριο έγινε στο πλαίσιο προπαρασκευαστικής ακροαματικής διαδικασίας, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Νίκολας Κρουζ παρέμεινε αμίλητος όσο η δικηγόρος του και η δικαστής συζητούσαν για διαδικαστικά ζητήματα, δεν σήκωσε το κεφάλι του ούτε λεπτό.

Ο Κρουζ βαρύνεται με 17 κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης για την επίθεση της περασμένης Τετάρτης στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, κοντά στο Φορτ Λοντερντέιλ.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, λίγες ημέρες μετά το μακελειό σε λύκειο της Φλόριντας που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους έφηβους μαθητές.

«Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται και εξετάζονται τροποποιήσεις, ο πρόεδρος στηρίζει τις προσπάθειες για να βελτιωθεί το ομοσπονδιακό σύστημα ελέγχου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

«Ο πρόεδρος μίλησε την Παρασκευή με τον (Ρεπουμπλικάνο) γερουσιαστή (Τζον) Κόρνιν για το θέμα του νομοσχεδίου που παρουσίασε μαζί με τον (Δημοκρατικό) γερουσιαστή Κρις Μέρφι και αφορούσε τη βελτίωση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας» στον τομέα των ελέγχων του ποινικού μητρώου εκείνων που επιθυμούν να αγοράσουν ένα όπλο, εξήγησε.

Στο διάγγελμά του την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Τραμπ δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα της οπλοκατοχής και περιορίστηκε να επισημάνει ότι πρέπει να βελτιωθεί η περίθαλψη των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.