Φρίκη: Ανώτατο στέλεχος της UNICEF βίαζε για χρόνια ανήλικο

16/02/18 • 13:43 | UPD 16/02/18 • 13:43

Σοκ προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως για τη δράση ανώτατου στελέχους της Unicef.

Ο Peter Newell καταδικάστηκε για τον βιασμό ενός 12χρονου αγοριού, παραδεχόμενος την ενοχή του και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια και 8 μήνες φυλακή. Το όνομά του μπήκε για πάντα στον κατάλογο δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.

Το θύμα του ήταν 12 ετών κατά την έναρξη των επιθέσεων που έγιναν μεταξύ 30 Μαΐου 1965 και 31 Μαΐου 1968 σε διάφορα μέρη στο Λονδίνο.

Έκανε καταγγελία στη Μητροπολιτική Αστυνομία τον Μάρτιο του 2016. Ο Newell ανακρίθηκε από ερευνητές τον περασμένο Μάιο και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Οκτώβριο.

Οι τρομακτικές σεξουαλικές επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια τριετούς περιόδου στη δεκαετία του 1960 αλλά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από αστυνομική έρευνα το 2017.

Ο 77χρονος Peter Newell καταδικάστηκε στις 3 Ιανουαρίου, με τα νέα της φυλάκισής του να έρχονται εν μέσω προειδοποιήσεων πως οι παιδεραστές εκμεταλλεύονται οργανώσεις.

Μόνο το 2017 κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση 125 Βρετανοί που εργάζονταν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Το πρόβλημα άρχισε να αναδεικνύεται με πιο έντονο τρόπο μετά το σκάνδαλο της Oxfam όπου στελέχη της κατηγορούνται για σκάνδαλο με ιερόδουλες στην Αϊτή.

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι που ακούμε για τη σύλληψη του Peter Newell. Δεν είχαμε γνώση του εγκλήματος όταν εργαζόταν ως σύμβουλος της UNICEF πριν από 10 χρόνια.

Η UNICEF έχει θεσπίσει από τότε ισχυρές διαδικασίες για την προστασία του προσωπικού και των συμβούλων», τόνισε εκπρόσωπος της UNICEF.