Αθήνα Καιρός

Οι Τούρκοι κάνουν «πόλεμο» στον Έβρο – Υπερπαραγωγή η άσκηση για «κατάληψη απέναντι όχθης»

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Οι Τούρκοι κάνουν «πόλεμο» στον Έβρο – Υπερπαραγωγή η άσκηση για «κατάληψη απέναντι όχθης»

Βίντεο με την άσκηση που πραγματοποίησαν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο και αποκάλυψε χθες  το EleftherosTypos.gr  δημοσιεύονται από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τούρκικα άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις του στρατού πέρασαν τις όχθες του ποταμού Έβρου στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?v=GFYtcZZxJug

YouTube thumbnail

https://www.youtube.com/watch?v=_Y4p3pTi5HQ

https://www.youtube.com/watch?v=ASi5cmG5Wfc

https://www.youtube.com/watch?v=NSErXS_33Vg

Το σενάριο της άσκησης που προαναφέραμε πιο πάνω, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο και περιελάμβανε την διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα (σ.σ. την Ελλάδα).

Στην άσκηση έλαβαν μέρος, μονάδες τεθωρακισμένων, καθώς  και μονάδες του πεζικού.

Η άσκηση αυτή «έρχεται» μια μέρα μετά την αποκάλυψη πως στα Ίμια η Τουρκία, φτιάχνει παρατηρητήριο. Ελάχιστα μέτρα από τα Ίμια, υπάρχει ένα νησάκι, το οποίο ανήκει στην Τουρκία και ονομάζεται Çavuş Adası (Τσαβούς Αντασί που σημαίνει το νησί του λοχία). Εκεί πάνω, στη μία πλευρά, υπάρχουν τα ερείπια ενός οθωμανικού πύργου που είναι ηλικίας 350 ετών. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Milliyet, οι Τούρκοι σκοπεύουν να χτίσουν παρατηρητήριο ακριβώς δίπλα από εκεί.

Όπως διευκρινίζεται στο άρθρο, μία τέτοια κίνηση θα χρησιμεύσει ως προστασία από και έλεγχος των ελληνικών κινήσεων, αλλά και των λαθρεμπόρων, που είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, στέλνοντας καραβιές επί καραβιών, από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την άσκηση:

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]