«Βόμβες» Μπους για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ

08/02/18 • 17:22 | UPD 08/02/18 • 17:22

Σε συνέντευξη σε επιχειρηματικό συνέδριο που οργανώθηκε στο Άμπου Ντάμπι, ο Τζορτζ Μπους έριξε την «βόμβα» υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία έκανε το ίδιο πράγμα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και ότι είναι πολύ έμπειρη σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. «Ο Πούτιν είναι ένας ευφυής ειδικός στην τακτική, ικανός να εντοπίζει τις αδυναμίες και να τις εκμεταλλεύεται».

Από εκεί και πέρα αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική του  Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπους είπε:  «Το σύστημά μας είναι χαλασμένο και πρέπει να το φτιάξουμε. Εγώ προσπάθησα, αλλά ανεπιτυχώς», είπε χωρίς να κατονομάσει τον Τραμπ. «Είναι σημαντικό για την οικονομία μας αλλά και για την ψυχή μας να λειτουργεί καλά το μεταναστευτικό σύστημα», συνέχισε.

Για το Μεξικό, είπε: «Θεωρώ αυτή τη σχέση ζωτικής σημασίας για την οικονομία και τη σταθερότητά μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορά μας και να ενισχύσουμε τους νόμους μας. Υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να κάνουν τις δουλειές που θέλουν οι Αμερικανοί. Πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν να μαζεύουν μπαμπάκι σε θερμοκρασία 40 βαθμών. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ταΐσουν την οικογένειά τους και είναι πρόθυμοι να το κάνουν», κατέληξε.