Πανηγυρίζει ο Αναστασιάδης

Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Αυτά είναι τα πρώτα exit polls

04/02/18 • 18:10 | UPD 04/02/18 • 18:19

Οι κάλπες για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 έκλεισαν στις 18:00 και  δόθηκαν στη δημοσιότητα τα exit poll των τηλεοπτικών σταθμών της Κύπρου αναφορικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Οι κάλπες για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 έκλεισαν στις 18:00 και  δόθηκαν στη δημοσιότητα τα exit poll των τηλεοπτικών σταθμών της Κύπρου αναφορικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση στο 80% του exit poll του ΡΙΚ ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 54,5%-59,5%, ενώ ο Σταύρος Μαλάς λαμβάνει από 40,5%-45,5%.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε και άρχισε η ροή αποτελεσμάτων, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 20:30.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη και τελευταία προεδρική θητεία, δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα, που οι πολίτες εκφράζονται και η λαϊκή ετυμηγορία θα κρίνει τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας». Κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε θερμή παράκληση προς κάθε πολίτη, ανεξάρτητα ιδεολογικής ταυτότητας, να προσέλθει στην κάλπη. «Η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει ακόμα προβλήματα και αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία όλων μας. Από αύριο είναι μία νέα μέρα για όλους μας», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως η αποχή είναι ανοχή. Κληθείς να σχολιάσει το ποσοστό αποχήςείπε πως δεν ήταν αναμενόμενο για προεδρικές εκλογές.

«Είναι η μέρα της δημοκρατίας και των πολιτών», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. «Αυτή η διαδικασία μας αφορά όλους» επεσήμανε ο κ. Μαλάς. «Σήμερα είναι η μέρα που αποφασίζουν οι νέοι για το μέλλον τους. Αν θα είναι ελπιδοφόρο. Είναι η μέρα των εργαζομένων αγωνιούν για το αύριο, σήμερα είναι και η ώρα για όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης το 2013», ο κ. Μαλάς. Καταλήγοντας σημείωσε πως χρειάζεται ήθος και υπογράμμισε πως όλη αυτή την προεκλογική περίοδο πορεύθηκε με βάση την αλήθεια.