Εμμένει στο δημοψήφισμα

Σκοπιανό: Για «Μακεδόνες» και Έλληνες μίλησε ο Ζάεφ

02/02/18 • 12:54 | UPD 02/02/18 • 12:54

Στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μια «επιπλέον εγγύηση» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επανήλθε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας.

Από την άλλη πλευρά εμμένει στην ανάγκη σεβασμού της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας και των δύο χωρών στη δήλωσή τονίζοντας ότι η λύση που θα προταθεί θα πρέπει να διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων».

«Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύηση για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι «Μακεδόνες» είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων» είπε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Επίσης τόνισε «ότι θα φτάσουμε σε λύσεις αποδεκτές για τις δύο πλευρές γιατί η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο κρατών. Αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να χτίζονται συνεργασίες και αυτό προϋποθέτει μια βιώσιμη διευθέτηση».