Τραγωδία: 35 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε κανάλι στην Ινδία

29/01/18 • 17:57 | UPD 29/01/18 • 18:00

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε με φόρα πάνω σε μία παλιά γέφυρα, γκρέμισε τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια βυθίστηκε στα νερά ενός καναλιού στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 άτομα έσπασε το κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε μέσα στο κανάλι το οποίο συνδέεται με τον ποταμό Τζαλανγί, καθώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα άλλο διερχόμενο όχημα.

Μέχρι στιγμής 35 πτώματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά έχουν ανασυρθεί από τα νερά του ποταμού ενώ ορισμένοι τραυματίες διακομίσθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εξι άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι και ασφαλείς.

Στον τόπο του δυστυχήματος, εκτός από τις αστυνομικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία κατέφθασε και πλήθος κόσμου το οποίο συγκρούσθηκε με τις αρχές πετώντας πέτρες επειδή, όπως ισχυριζόταν, έφθασαν αργά στην περιοχή. Κάποιοι μάλιστα έβαλαν φωτιά σε ένα αστυνομικό όχημα ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων.