Το Κίεβο παρέδωσε στις αυτονομιστικές αρχές 237 αιχμαλώτους

27/12/17 • 21:52 | UPD 27/12/17 • 21:52

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην ομάδα επαφών Βίκτορ Μεντβετνσούκ, αναφερόμενος στην ανταλλαγή αιχμαλώτων, την μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ Κιέβου και των αυτονομιστικών αρχών της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ότι «από τα 306 άτομα η Ουκρανία παραδίδει 237.

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην ομάδα επαφών Βίκτορ Μεντβετνσούκ, αναφερόμενος στην ανταλλαγή αιχμαλώτων, την μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ Κιέβου και των αυτονομιστικών αρχών της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε ότι «από τα 306 άτομα η Ουκρανία παραδίδει 237. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να ανταλλαγούν είτε αφέθηκαν ελεύθεροι».

Συγκεκριμένα ο Μεντβεντσούκ δήλωσε ότι «40 άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι και 29 αρνήθηκαν να ανταλλαγούν». Προσέθεσε επίσης ότι «αρνήσεις όσον αφορά την ανταλλαγή υπήρξαν και τις τελευταίες μέρες αλλά και σήμερα κατά την διάρκεια της ανταλλαγής αιχμαλώτων».

Ο ίδιος είπε ότι κατά την δεύτερη φάση της ανταλλαγής αιχμαλώτων θα απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοι και πως η ανταλλαγή έγινε «στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μίνσκ». «Σύμφωνα με το άρθρο των συμφωνιών πρέπει να γίνει ανταλλαγή στην βάση της αρχής ‘όλοι με όλους’. Ωστόσο προσέθεσε επί 15 μήνες δεν είχε γίνει ανταλλαγή, επειδή τα μέρη αντιλαμβάνονται διαφορετικά η κάθε μια την αρχή αυτή».