Βίντεο-ντοκουμέντο από την τρομοκρατική επίθεση στην Μελβούρνη

22/12/17 • 11:41 | UPD 22/12/17 • 12:02

Δημοσιεύτηκε βίντεο- ντοκουμέντο από την στιγμή που το λευκό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος επίδοξος μακελάρης έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς

Δημοσιεύτηκε βίντεο- ντοκουμέντο από την στιγμή που το λευκό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος επίδοξος μακελάρης έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς στη Μελβούρνη τραυματίζοντας συνολικά 19 άτομα.

Ο Σαίντ Νούρι, όπως είναι το όνομα του 32χρονου Αφγανού οδηγού του αυτοκινήτου, είχε φτάσει στην Αυστραλία ως πρόσφυγας το 2004.

Στην πρώτη κατάθεσή του στους αστυνομικούς έκανε λόγο «για όνειρα και φωνές» αλλά στη συνέχεια, σύμφωνα με την αρχές της αυστραλιανής μεγαλούπολης, «απέδωσε τις κινήσεις του και στη συμπεριφορά κατά των μουσουλμάνων».

«Άκουγε φωνές»

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο οδηγός που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς χθες στο κέντρο της Μελβούρνης συνδέεται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ο εκτελών χρέη Επιτρόπου της Αστυνομίας Σέιν Πάτον δήλωσε ότι η αστυνομία συζήτησε με τον 32χρονο οδηγό αλλά ακόμη δεν του πήρε επίσημη κατάθεση.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος είναι αφγανικής καταγωγής, αναφέρθηκε σε «όνειρα και φωνές», αλλά επίσης απέδωσε και ορισμένες από τις ενέργειές του στην κακομεταχείριση των μουσουλμάνων.

«Δεν βρήκαμε κάποιες εξτρεμιστικές διασυνδέσεις αυτού του ανθρώπου. Δεν βρήκαμε κάποιον που να του υπαγορεύει ενέργειες ή κάποιες εξτρεμιστικές δραστηριότητες στο παρελθόν».