Βρέθηκε άγνωστο ιερό [εικόνες]

Το κρυμμένο μυστικό της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα – Βρέθηκε άγνωστο ιερό [εικόνες]

21/12/17 • 12:07 | UPD 21/12/17 • 12:41

Ανακαλύφθηκε ένα εκκλησάκι, ένα ιερό με αγιογραφίες που αναπαριστούν τον Παράδεισο, την Κόλαση, το Θάνατο και τη Ζωή

Ενα μεγάλο μυστικό έκρυβε για χρόνια Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Στην πρώτη φάση αναστήλωσής της, βρέθηκε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τούνελ, περίπου 40 μέτρων, που οδηγεί σε ένα εκκλησάκι την ύπαρξη του οποίου δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. 

Σε εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Sabah, αναφέρεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης άρχισαν πριν δύο χρόνια. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στη στήριξη για την αποτροπή πτώσης υλικών πάνω στο Μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται σε βραχώδες σημείο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα συνεργεία έφτασαν στην άκρη ενός περάσματος στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή και εκεί εντοπίστηκε μια «τρύπα».

Αυτό που βρέθηκε, αφού μπήκαν στο κρυφό αυτό σημείο, εντυπωσίασε τους επιστήμονες.

Ένα εκκλησάκι, ένα ιερό με αγιογραφίες οι οποίες αναπαριστούν τον Παράδεισο, την Κόλαση, το Θάνατο και τη Ζωή αποκαλύφθηκε στα μάτια τους.

Το εκκλησάκι αυτό τώρα καθαρίζεται και συντηρείται για να γίνει επισκέψιμο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Αλί Αϊβάζογλου, επικεφαλής των ερευνών, σημείωσε, μιλώντας στην εφημερίδα Sabah, ότι θα είναι επισκέψιμο σε λίγο χρονικό διάστημα.

«Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Θα μπορούν να περιηγηθούν σε μέρη που έως τώρα τους ήταν άγνωστα. Δουλεύουμε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να συντηρήσουμε τις τοιχογραφίες χωρίς να προκαλέσουμε καμία ζημιά. Τώρα κάνουμε αποκατάσταση στα σημεία που παλιότερα ήταν οι ξενώνες και η βιβλιοθήκη».