Σάλος στο Χόλυγουντ με τις αφίσες που καταγγέλλουν την Μέριλ Στριπ ότι ήξερε για την σεξουαλική δράση του Γουάινσταιν

20/12/17 • 15:55 | UPD 20/12/17 • 15:55

Η Μέριλ Στριπ απάντησε στις κατηγορίες της ηθοποιού Ρόουζ Μακ Γκάουαν πως αποσιώπησε τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουαινστάιν

Η Μέριλ Στριπ απάντησε στις κατηγορίες της ηθοποιού Ρόουζ Μακ Γκάουαν πως αποσιώπησε τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν όταν φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά και να βίαζε διάφορες γυναίκες.

Σε δήλωσή της στο Business Insider, η 68χρονη ηθοποιός αναφέρει πως: «Θέλω να ενημερώσω τη Ρόουζ Μακ Γκάουαν πως δεν γνώριζα για τα εγκλήματα του Γουάινστιν, ούτε τη δεκαετία του ’90 όταν της επιτέθηκε, ούτε στις επόμενες (δεκαετίες) όταν έκανε το ίδιο σε άλλες γυναίκες. Δεν είχα σκοπό να το αποσιωπήσω. Δεν γνώριζα. Δεν εγκρίνω σιωπηλά τον βιασμό. Δεν γνώριζα. Δεν μου αρέσει να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες. Δεν γνώριζα πως συνέβαινε όλο αυτό» αναφέρει στη δήλωσή της η Στριπ.

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο Γουάινστιν τα κρατούσε όλα κρυφά επειδή «με χρειαζόταν περισσότερο από όσο εγώ εκείνον» ενώ αναφέρει πως έδωσε το τηλέφωνό της σε μια φίλη της Μακ Γκάουαν, ελπίζοντας πως θα της τηλεφωνήσει και «θα της δώσει την ευκαιρία να της πω πόσο την θαυμάζω που ξεσκεπάζει τέτοια τέρατα ανάμεσά μας».

Παρόλα αυτά, δεκάδες αφίσες αναρτήθηκαν στους δρόμους του Λος Άντζελες.  Σε αυτές εικονίζεται η Στριπ μαζί με τον Γουάνστιν και στο πρόσωπο της ηθοποιού διαγράφεται η φράση «She Knew» (Ήξερε).

Η Ρόουζ Μακ Γκάουαν κατέκρινε το Σάββατο μέσω Twitter τη Στριπ επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα στην φετινή τελετή απονομής από τις Χρυσές Σφαίρες θα είναι ανάμεσα στις διάσημες που εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί φορώντας μαύρα ρούχα σε μια κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στα δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που κλυδωνίζουν το Χόλιγουντ.

«Ηθοποιοί όπως η Μέριλ Στριπ που με χαρά τους συνεργάστηκαν με το Τερατώδες Γουρούνι θα φορούν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας. Η σιωπή σας είναι το πρόβλημα. Σιχαίνομαι την υποκρισία σας», έγραψε στην ανάρτησή της.

Copy link
Powered by Social Snap