Σάλος με το σκίτσο του Ερντογάν να «βιάζει» το Twitter [εικόνα]

20/12/17 • 11:32 | UPD 20/12/17 • 13:06

Κατά του σκιτσογράφου και του Twitter στράφηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά τη δημοσιοποίηση του σκίτσου στο Twitter.

Σάλο προκάλεσε το σκίτσο στο οποίο απεικονίζεται ο Ερντογάν να «βιάζει» το μπλε πουλί του Twitter.

Στο σκίτσο του Ολλανδού Ρούμπεν ΄Οπενχαϊμέρ φαίνεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας με μία άσπρη φανέλα και εσώρουχο με τη σημαία του ISIS να βιάζει το πουλί, σήμα κατατεθέν, του Twitter.

«Ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες», είναι το σχόλιο της γελοιογραφίας, για την οποία ήδη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Ο όρος «goatfucker» που χρησιμοποιεί ο Ολλανδός παραπέμπει στο ποίημα που είχε γράψει ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Ερντογάν είχε σεξουαλικές επαφές με κατσίκες. Το ποίημα αυτό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Τούρκου Προέδρου, η οποία οδήγησε σε διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας.

Το σκίτσο, βέβαια, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε έγινε viral. Ο Ερντογάν όμως, απαίτησε να «κατέβει» επειδή τον προσβάλει.

Ο σκιτσογράφος και το Twitter, παράλληλα, δέχθηκαν δικαστική εντολή να το «κατεβάσουν», αλλά το σκίτσο παραμένει στο μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Ολλανδός όχι μόνο αρνείται να το αποσύρει, αλλά περνά και στην αντεπίθεση.

«Αυτό είναι το σκίτσο που ο Ερντογάν θέλει να εξαφανιστεί από το Twitter. Θα ήταν πολύ ανόητο αν ζητούσα να γίνει μαζική αναπαραγωγή του; Ναι ε;», έγραψε ο ίδιος σε tweet του, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του ανέβασε τη δικαστική εντολή, με την οποία καλείται να αποσύρει το σκίτσο του. Εκεί, υπάρχουν και οι σύνδεσμοι με τα δεκάδες- για τη συγκεκριμένη ώρα – retweets του σκίτσου.

«Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα φέτος. Και στη δικαστική εντολή για λογαριασμό του Μεγάλου γ… κατσικών φίλου μου Ερντογάν» έγραψε μεταξύ άλλων.

 

Copy link
Powered by Social Snap