Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρά έξι παιδιά από την σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο στην Γαλλία

15/12/17 • 13:07 | UPD 15/12/17 • 13:08

Εξι μαθητές έχασαν τη ζωή τους από σύγκρουση ενός τρένου με ένα σχολικό λεωφορείο που έγινε χθες σε μια ισόπεδη διάβαση στην πόλη Μιλάς

Εξι μαθητές έχασαν τη ζωή τους από σύγκρουση ενός τρένου με ένα σχολικό λεωφορείο που έγινε χθες σε μια ισόπεδη διάβαση στην πόλη Μιλάς, στα Ανατολικά Πυρηναία, κοντά στην πόλη Περπινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Στο δυστύχημα αρχικά σκοτώθηκαν τέσσερα παιδιά, αλλά σήμερα υπέκυψαν στα τραύματά τους δύο ακόμη κοριτσάκια ηλικίας 11 ετών. Από το περιστατικό τραυματίστηκαν 18 ακόμα άτομα, τα 14 εκ των οποίων είναι μαθητές ηλικίας 13-17 ετών.

Η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα διορίσει έναν διυπουργικό συντονιστή για να βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αυτού δυστυχήματος.

«Ο συντονιστής θα βρίσκεται εκεί ήδη από αύριο για να σταθεί στο πλευρό των οικογενειών και να τους προσφέρει υποστήριξη, να τους ενημερώνει, να τους βοηθάει στα διαβήματά τους και θα είναι παρών μακροπρόθεσμα», σημείωσε η υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στο Europe 1.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας της Περπινιάν, Ζαν-Ζακ Φανί, δήλωσε ότι οι αρχές ανέκριναν χθες το βράδυ τον οδηγό του τρένου το οποίο προσέκρουσε στο σχολικό λεωφορείο σε μια ισόπεδη διάβαση της πόλης Μιλάς, κόβοντας στα δύο το σχολικό όχημα, και πρόσθεσε ότι αυτήν την ώρα γίνονται κι άλλες ανακρίσεις.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα ανακριθεί και η οδηγός του σχολικού λεωφορείου η οποία έχει τραυματιστεί.