Κιμ Γιονγκ Ουν: «Πράξη πολέμου» ο αποκλεισμός των λιμανιών μας από τις ΗΠΑ

14/12/17 • 16:51 | UPD 14/12/17 • 16:51

Η Βόρεια Κορέα θα κάνει χρήση μέτρων αυτοπροστασίας χωρίς έλεος εναντίον σε έναν αποκλεισμό αφού κάτι τέτοιο θα το θεωρήσει πράξη πολέμου

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζει ως «πράξη πολέμου» η οποία μάλιστα θα επιφέρει και «ανελέητα μέτρα προστασίας», έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό των λιμανιών της από τον αμερικανικό στόλο και τους συμμάχους του.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι μετά την τελευταία δοκιμή των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα είναι δικαίωμα των ΗΠΑ να ζητήσουν την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα απάντησε μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της χώρας. «Ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και μεγάλο βήμα προς έναν πυρηνικό πόλεμο ζητώντας το ναυτικό αποκλεισμό της χώρας μας», τονίζεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε το KCNA.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η Βόρεια Κορέα θα κάνει χρήση μέτρων αυτοπροστασίας χωρίς έλεος εναντίον σε έναν αποκλεισμό αφού κάτι τέτοιο θα το θεωρήσει πράξη πολέμου!

«Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας πιστεύει ότι η επιβολή ναυτικού αποκλεισμού είναι παράνομη παραβίαση της κυριαρχίας της και της αξιοπρέπειάς της», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.