Βρέφος γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα του και έζησε!

13/12/17 • 10:53 | UPD 13/12/17 • 10:53

Ένα θαύμα της ιατρικής αλλά και το σθένος ενός βρέφους για ζωή ήταν αρκετό για να γεννηθεί μία ιστορία που συγκινεί όλο τον πλανήτη!

Ένα θαύμα της ιατρικής αλλά και το σθένος ενός βρέφους για ζωή ήταν αρκετό για να γεννηθεί μία ιστορία που συγκινεί όλο τον πλανήτη!

Πρόκειται για την υπόθεση της μικρής Vanellope η οποία είναι ένα κοριτσάκι το οποίο γεννήθηκε με την καρδούλα της έξω από το σώμα της! Συνολικά στην μέχρι τώρα ζωούλα της, η μικρή Βρετανίδα έχει υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πάθηση της μικρής Vanellope (ectopia cordis) εντοπίστηκε όταν η μητέρα της ήταν έγκυος εννέα εβδομάδων.

Όπως είπαν τότε οι γιατροί στους γονείς της, την 31χρονη Naomi και τον 43χρονο Dean, η έκτρωση ήταν η μοναδική λύση για το μικρό κορίτσι. Τρεις εβδομάδες, όμως, μετά την προώρη γέννησή της με καισαρική τομή στις 22 Νοεμβρίου η Vanellope είναι ακόμα ζωντανή μολονότι η πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ήταν μόλις μια ώρα μετά τον τοκετό.

Ειδικοί λένε ότι δεν έχει υπάρξει άλλο παιδί στα ιατρικά χρονικά που να έχει αντέξει μια τέτοια κατάσταση για τόσο διάστημα. Οι γονείς της την ονομάσαν Vanellope από την ταινία Wreck-it Ralph καθώς πρόκειται για μια κοπέλα που είναι τόσο ξεροκέφαλη ώστε στο τέλος να γίνεται πριγκίπισσα.

Περιπτώσεις όπως της Vanellope εμφανίζονται με συχνότητα πέντε έως οχτώ ανά εκατομμύριο γεννήσεις και έχουν πιθανότητα μικρότερη του 10% να αντέξουν.